Documenten

Een geldig paspoort is vereist voor alle landen waarvoor een identiteitskaart niet volstaat. Kinderen en zelfs pasgeboren baby’s moeten over een eigen paspoort beschikken. Denk geruime tijd voor het vertrek aan de aanvraag van een paspoort en/of visum, zeker als je een lastminutevakantie wil reserveren. Wie vaak op het nippertje een reisbestemming kiest, doet er goed aan steeds in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is. Dit is de minimum geldigheidsduur die sommige landen opleggen.

Wanneer er kinderen met u meereizen die niet tot het gezin behoren  hebben ze een gelegaliseerde volmacht nodig van een van de ouders. Deze kan worden bekomen bij de dienst reispassen op het gemeentebestuur.

Een paspoort vraag je aan bij het stads- of gemeentebestuur. Reken op minstens een week voor de uitreiking van een paspoort om een dure spoedprocedure te vermijden.

Neem steeds een aantal kopies van je paspoort, visum en andere reisdocumenten mee, of  stuur een scan naar je eigen mailadres. Bij verlies van de originele documenten ben je hiermee een hele stap vooruit. 

Vragen ? Stuur een mail.
of kom langs : Premium-Travel - Nieuwstraat 15 - 9100 St.-Niklaas -  tel 0468 00 76 26 - Disclaimer