Geld

Neem geen grote sommen geld mee op reis. Zorg dat je bij aankomst wat geld bij de hand hebt voor een taxi, een fooi of om te telefoneren. Neem ook kleine coupures mee van de lokale munt.  In sommige landen is de in- en uitvoer daarvan niet toegestaan.  Informeer bij je bank welke munt best wordt meegenomen om ter plaatse te wisselen (dollar, euro of een andere internationale munt).  Kleine coupures van dollars zijn soms handig.  Wissel nooit geld op de zwarte markt.

Voor reizen met een meer avontuurlijk karakter is de „Traveller Cheque” een uitstekende oplossing. Het is wereldwijd een van de meest aanvaarde betaalmiddelen en er is bovendien een verzekering tegen verlies of diefstal aan verbonden.  Daarin onderscheidt de „Traveller Cheque” zich dan ook van de kredietkaart.

Weet dat Belgische ambassades en consulaten slechts in heel uitzonderlijke gevallen en onder strenge voorwaarden financiële hulp bieden.  Informeer dus bij je bank naar de regeling om in noodgevallen geld naar het land van bestemming te laten overmaken.  Op "Travelstreet" vind je onder nuttige info een databank met de volledige collectie bankbiljetten van meer dan 180 landen.  De „Currency Converter” van Oanda rekent feilloos meer dan 160 wisselkoersen om.

Vragen ? Stuur een mail.
of kom langs : Premium-Travel - Nieuwstraat 15 - 9100 St.-Niklaas -  tel 0468 00 76 26 - Disclaimer